LIQUID GRANDE
In 2007 heb ik samen met drie andere studenten een groot project gedaan voor Douwe Egberts Cafitesse.
CAFITESSE
Liquid Grande is de nieuwe machine van Douwe Egberts voor hotels, lounges en vliegvelden. Het is een modulair systeem, perfect aan te passen aan elke manier en plaats van gebruik. Hij biedt dezelfde prestaties en kwaliteit als zijn voorganger in een compleet nieuwe vorm met meer mogelijkheden. Het is een mooie aanvulling op de wereld van Douwe Egberts.

Modulaire meubels
De machine heeft verschillende modulaire meubels, zo wordt de ruimte rond de machine een leuke sociale plek.
DISPLAY
De multi-touch interface maakt gebruik van een bi-directioneel LED-display dat licht uitstraalt en op aanraking reageerd op hetzelfde moment.
VERWARMING
De invoering van een inductie-element voor het verwarming proces. Kalk kan zich afzetten op de verwarmings-ketting, die gemakkelijk kan worden schoongemaakt of vervangen.
HERVULLEN
Het navullen van de machine is eenvoudig door het liften van de complete top, er zijn daardoor geen naden die vuil kunnen worden.

Gebruikersinterface
De interface is ontworpen als een groeiend patroon om op een overzichtelijke manier eindeloos te kunnen proberen. Probeer het nu!

DOCKING
De thermosfles wordt aangesloten op de machine en wordt dan gevuld met heet water.
CARTRIDGE
Onderin het pijpje van de thermosfles zit een vloeibare koffie concentraat cartridge. De verse koffieconsentraat wordt gemengd met het warme water bij het gieten in de beker. Deze slimme innovatie op het gebied van mobiele koffie maakt dat elk kopje koffie kraakvers is.

Dit project en andere projecten voor Douwe Egberts en Sara Lee zijn nu toonde de hele wereld.