COOLS staat voor Cardboard-Tools. Dit zijn kartongereedschappen waarmee bijvoorbeeld kinderen op basisscholen of buitenschoolse opvang alles kunnen maken van grote platen golfkarton. Alle gereedschappen die je daarvoor nodig hebt vind je samen met de snijmatten, die ook meteen je werkveld vormen, in de kist.

In de kist vind je ook het COOLS-boek waarin stap voor stap, met duidelijke afbeeldingen en korte tekstjes, wordt uitgelegd hoe je alle gereedschappen gebruikt. Ook wordt hier in uitgelegd hoe je ontwerpen maakt en ook zelf kunt bedenken. En als je nou zelf een nieuw ontwerp hebt bedacht, bijvoorbeeld een mooi krukje of een vliegtuig, kan je dat uploaden op COOLS-TOOLS.NL en delen met alle anderen zodat die ook jouw ontwerp kunnen maken en daar een steeds groter wordende collectie groeit en je van elkaar leert.

Met COOLS wordt spelenderwijs het 2-dimensionale en 3-dimensionale inzicht en vormgevoel ontwikkeld. En het leuke is dat je er ook nog een tastbaar eindresultaat aan overhoudt waar ook weer mee gespeeld kan worden, zoals bijvoorbeeld een poppenkast, een speelhuisje of wat je maar wilt maken, alles is mogelijk.”
COOLS is genomineerd voor de BRAINS Award!

Klik hier voor de uitgebreide informatie over COOLS (pdf)

Stop-motion animatie waarin je ziet hoe een vogel-voederhuisje wordt gemaakt en de COOLS tot leven lijken te komen.

Promotiefilmpje voor de BRAINS-Award 2010.

Enkele voorbeelden van kartonobjecten gemaakt met COOLS.